هیئت بلندپایه پاکستان فردا به سوئیس سفر می‌کند / شهباز شریف و عاصم منیر میانجی مذاکرات ایران و آمریکا الجزیره: ایران در حال اعمال فشار حداکثری علیه ترامپ است در پی بسته شدن تنگه هرمز؛ نتانیاهو دستور توقف حملات نظامی در لبنان را صادر کرد قالیباف، عراقچی و باقری‌کنی در راه ژنو + جزئیات ترکیب تیم مذاکره‌کننده ایران با آمریکا ادعای سنتکام درباره «افزایش تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز» تنگه هرمز دوباره بسته شد + بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا فوری / هیئت دیپلماتیک ایران عازم سوئیس شد تنگه هرمز را تا عقب‌نشینی کامل اسرائیل از لبنان مسدود کنید نعیم قاسم: گزینه‌ای به نام تسلیم وجود ندارد/ شکست طرح نابودی حزب‌الله ابوعبیده: تلاش‌های اشغالگران برای جدا کردن جبهه‌ها راه به جایی نمی‌برد تحرک چهار سوخت‌رسان آمریکایی در خاورمیانه فرانسه درباره لغو تحریم‌های ایران شرط گذاشت نتانیاهو: تا هر زمان لازم باشد در جنوب لبنان می‌مانیم حزب الله: دشمن اسرائیلی هیچگاه به توافقی پایبند نبوده است فیدان: موضع تهاجمی اسرائیل مشکل کل جهان شده است هیئت پاکستانی برای مراسم تشییع پیکر رهبر شهید به تهران می‌آید

نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم آمریکایی باشیم

نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم آمریکایی باشیم نخست‌وزیر گرینلند گفت: منطقه تحت کنترلش علاقه‌ای به پیوستن به ایالات متحده ندارد، اما از ایجاد روابط نزدیک با واشنگتن در حوزه امنیت، دفاع و تجارت استقبال می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۲ - ۲۵ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 14
کد خبر: ۲۶۸۴۰۳
نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم آمریکایی باشیم

به گزارش راهبرد معاصر، «موته اگده» نخست‌وزیر گرینلند طی یک کنفرانس مطبوعاتی با اشاره به جریان‌های اخیر و لفاظی‌های «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا درباره تصاحب جزیره گرینلند گفت: «من از اظهارات ترامپ متعجب شده‌ام. ما نمی‌خواهیم آمریکایی باشیم و همچنین علاقه‌ای به پیوستن به ایالات متحده آمریکا نداریم.»

طبق گزارش روزنامه «وال استریت ژورنال»، نخست‌وزیر گرینلند تاکید کرد: «با این حال، ما می‌خواهیم همکاری‌های عمیق‌تر با آمریکا در حوزه دفاع، امنیت و تجارت داشته باشیم.»

موته اگده گفت از اینکه «جی دی ونس» معاون ترامپ، احتمال و مسئله حمله را کم‌اهمیت جلوه داده، احساس آرامش و آسودگی کرده است.

نخست‌وزیر گرینلند همچنین خاطر نشان کرد: «ما باید در مدیریت روابط دیپلماتیک قوی باشیم و در عین حال هدف بلندمدت خود را برای کاملا مستقل شدن از دانمارک دنبال کنیم.»

تمایل دونالد ترامپ برای تصاحب جزیره گرینلند جدی‌تر شده است و او چند روز پیش هم در این رابطه صراحتا گفت ایالات متحده باید برای «تامین امنیت ملی خود و آزادی در سراسر جهان» این جزیره خودمختار را به دست آورد.

گروهی از جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا به‌تازگی پیش‌نویس لایحه‌ای را آماده کرده‌اند که به رئیس‌جمهور منتخب آمریکا امکان مذاکره درباره خرید گرینلند را می‌دهد.

در قسمتی از پیش‌نویس این لایحه که با عنوان گرینلند را به عظمت بازگردانیم»، ثبت شده و یادآور شعار انتخاباتی ترامپ مبنی بر «عظمت را به آمریکا بازگردانیم» است، ذکر شده: «به رئیس‌جمهور این اجازه داده می‌شود تا برای تصاحب گرینلند وارد مذاکره با پادشاهی دانمارک شود./ ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار